Yrittäjyys-ja yritysohjaaja koulutus pe 11.10.2019 klo 16

11.10.2019

Työllistä ja ohjaa Nuori metsäyrittäjäksi
Teksti DigiMetsä-koulutushanke / Kari Kuokkanen
Suomen 4H-liiton DigiMetsä-koulutushankkeen tavoitteena on törmäyttää metsänomistajaperheet ja nuoret, tulevaisuuden uudet metsänomistajat uudella tavalla ja työllistää nuoret yrittäjinä.
DigiMetsä-koulutushanke yhteistyössä Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan 4H-yhdistysten kanssa etsii metsäalan yrittäjyydestä kiinnostuneille 13-28 vuotiaille nuorille yritysohjaajia ns. metsämentoreita. Yritysohjaajan ei tarvitse olla yrittäjyyden yksityiskohdat tunteva ekspertti, vaan nuoren luottamusta nauttiva aikuinen, joka on kiinnostunut jakamaan kokemuksen nuoren yrittäjyydestä ja etsimään yhdessä vastauksia nuoren esittämiin kysymyksiin. Nuori tekee yritysohjaajan kanssa sopimuksen, jossa sovitaan yhdessä ohjaukseen liittyvät yksityiskohdat. Yritysohjaaja ei ole juridisesti vastuussa nuoren yritystoiminnasta. Jos yritysohjaaja toimii itse yrittäjänä, voi hänen yrityksensä toimia 4H-yrityksen ”kummiyrityksenä” poluttaen osaavan nuoren tulevaisuuden työntekijäksi tai itselliseksi yrittäjäksi.
Nuorten 4H-metsäyrittäjyys on usein kesäaikaista ja siten myös kesämökkiläinen olisi tärkeä kesäaikainen tuki nuorelle. Tästä voisi kehkeytyä mökkiläisten avuksi nuorten mökkitalkkarit yrittäjyyttäkin monin eri palvelutarpein vinkkinä kesään.
Nuorten innostaminen mukaan on kuin sijoitus tulevaan, sillä metsäomistajien keski-ikä on jo 62 vuotta. Olisi tärkeä saada nuoremmat sukupolvet kantamaan vastuuta ja tienaamaan metsästään jo elämän ruuhkavuosina, jolloin sukupolvenvaihdoksen metsävähennysoikeus saadaan hyödynnettyä jatkajalle parhaalla mahdollisella tavalla.
Haastamme Sinut metsänomistaja, kesämökkiläinen tai muuten aihepiiristä kiinnostunut aikuinen 4H-metsäyrittäjyystalkoisiin!
Kaikille mukaan ilmoittautuneille ja tarjoamaamme lyhyeen metsämentorit ohjaajakoulutukseen osallistuneille DigiMetsä-Kupilkat muistoksi arvokkaasta panoksestanne nuoriin.
Ota yhteyttä Juhaan tai Kariin!

Projektipäällikkö Juha Venäläinen
Puh. 044 361 9430, juha.venalainen@4h.fi

Aluejohtaja Kari Kuokkanen
Puh. 050 570 7433, kari.kuokkanen@4h.fi

www.4h.fi/digimetsa